Podpořte nás odběrem kanálu @InovaceRepubliky “Nechci se dožít toho, aby nás pohltila Čína se svým velkým bráchou, ale bohužel k tomu směřujeme. Čína zabředla do systému obrovských státních kontrol, kde se v podstatě ztratila svoboda jednotlivce. Státní aparát stoprocentně kontroluje ekonomiku i osobní svobody. Pokud tedy Čína ohromně ekonomicky zesiluje a naopak Evropa zeslábne, tak prostě hrozí, že nás zkolonizuje podobně jako ekonomicky zkolonizovala Afriku,” říká v rozhovoru ekonomka Ing. Markéta Šichtařová. Kvalitu vysílaní zajistilo @LIVE4K Podpořte nás kliknutím na odběr kanálu @InovaceRepubliky

Proč lidstvo opakuje své chyby? Jaký je ekonomický vývoj civilizovaného světa? Jaké ekonomické problémy si způsobujeme sami? Připomíná vám dnešní doba 30. léta minulého století? Jak budeme zachraňovat ekonomiku? Jaký je vliv Číny? Proč Evropa chudne? Proč je důležité stavět vize bez ideologií? Natočeno 28. října 2022 v rámci natáčení Studia IR 💫🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů na Inovace Republiky a přípravy video obsahu “vize z krize”. Rádi bychom také natáčeli další série rozhovoru ve stylu moderovaného “dialogu protistran” ke stále více polarizované společnosti. Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

“V okamžiku, kdy všechno stavíme na ideologických konceptech a přitom ideologie je i ten stávající tisk peněz, který způsobuje neefektivitu Evropy. Ideologie je Green Deal, který způsobuje to, že Evropa chudne. Jestliže Evropa chudne, tak je jednoduché sousto pro Čínu. Všechno toto jsou ideologie. Můžeme se ozdravit jedině, když opustíme cesty plné ideologie, ale bohužel rovnou říkám, že nevidím poptávku po neideologickém řešení,” přibližuje dnešní ekonomické ideologické dění ekonomka Markéta Šichtařová.

Prosíme, podpořte přípravu dalšího živého vysílání Studia IR. Číslo účtu: 12122128/2010. Staňte se členem tohoto kanálu a získejte přístup k těmto výhodám:    / @inovacerepubliky  

* * * Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti. Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky.