Klikněte na odběr kanálu @InovaceRepubliky Podpořte živé vysílání Studia IR. Číslo účtu: 12122128/2010. Proč nás může věda zničit? Jak vnímá společnosti růstu? Proč je důležité rozvíjet etiku, hodnoty a práci s emocemi? “Příliš málo se zabýváme subjektivními světy a sami sebou, což znamená, že pomalu lítáme na Mars, ale neznáme sebe. Došlo k takové věci, kterou se snažím provokovat, ať jsem na cenách Neuronu, přednášce v Senátu nebo jinde, tak příliš klademe důraz na racionální rozvoj i ve školství – informace, racionalita a logika. K čemu je mi racionalita a logika, když ruku v ruce s tím nejde rozvoj subjektivního světa – etika, hodnoty či práce s emocemi. Při cenách Neuron se říkalo, že věda nás zachrání. Kladl jsem si otázku. Opravdu nás věda zachrání? Došel jsem k závěru, že pokud nebudeme rozvíjet i druhou opěrnou část, což je subjektivnost člověka, abychom byli hodnotově jinde a měli jiný stav vědomí, tak nás naopak věda může zničit,” říká v rozhovoru PhDr. Marian Jelínek, Ph.D. hokejový trenér, kouč a autor knih. Kvalitu živého vysílání zajistilo @LIVE4K Podpořte nás kliknutím na odběr kanálu @InovaceRepubliky

Proč může být věda zničující? Jak pohlíží na vývoj společnosti postavené na růstu? Jakým způsobem si do života vracet přirozené překážky? Jak pracovat se strachem? Proč bychom se měli vrátit sami k sobě? Proč je důležité si hlídat své myšlenky? Jaký vliv mají media? Proč je důležité rozvíjet kritické myšlení?

🌟🔑 Staňte se členem kanálu INOVACE REPUBLIKY podpořte tvorbu dalších rozhovorů a získejte možnost sledovat okamžitě po jejich zveřejnění. Nemusíte čekat na premiéru.    / @inovacerepubliky   Natočeno 17. listopadu 2022 v Praze v rámci živého vysílání Studia IR 💫🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů na Inovace Republiky a přípravy video obsahu “vize z krize”. Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

PhDr. Marian Jelínek, Ph.D. je hokejový trenér, kouč a autor knih. V současné době Individuálně spolupracuje s vrcholovými sportovci a manažery. Vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor tělesná výchova – zeměpis. Kromě aktivní trenérské kariéry se rovněž zajímá o psychologii sportu, na toto téma sepsal řadu knih a získal doktorát z filosofie.

* * * Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti. Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky.