Podpořte živého vysílání Studia IR. Číslo účtu: 12122128/2010.

“Čína má nyní zvláštní umanutou zásadovost ve stylu ani viru v říši středu, tak za nás se tímto principem hubili vrabci, myši či mouchy. Dnes nemohu divákům doporučit, ať se jedou do Číny sami podívat, protože Čína využila pandemie k tomu, aby udělala to, po čem již dávno toužila tj. izolovala se od zbytku světa,” říká v rozhovoru filozof, biolog a autor knih profesor Stanislav Komárek. (2.DÍL z rozhovoru v rámci živého vysílání 17. listopadu 2022 na téma Evoluce versus Revoluce) Kvalitu živého vysílání zajistilo @LIVE4K

Podpořte nás kliknutím na odběr kanálu @InovaceRepubliky

“V Číně za poslední roky hodně postoupilo digitální sledování lidí. Tam v podstatě nemůže vzniknout něco jako disent, už ani není nutné jednotlivého disidenta zavřít, ale spíš zacpou nejrůznější digitální mocnosti, pak si někdo může v tom 55ti patrové věžáku někdo sedět a smýšlet své protivládní sny, říká v rozhovoru profesor Stanislav Komarek. Jaký je vývoj Číny pro roce 1989? Jaký je vliv čínského kapitalismu na svět? Jak pohlíží na čínskou vizi pro lidstvo? Proč se Čína uzavírá před světem? Jak může Čína ohrozit sama sebe? Jak v Číně narůstá digitální sledování lidí? Proč v Číně nemůže fungovat něco jako disent? Staňte se členem kanálu INOVACE REPUBLIKY a získejte přístup k těmto výhodám:    / @inovacerepubliky   Natočeno 17. listopadu 2022

🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů na Inovace Republiky a přípravy video obsahu “vize z krize”. Rádi bychom také natáčeli další série rozhovoru ve stylu moderovaného “dialogu protistran” ke stále více polarizované společnosti. Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

“Vpád na Ukrajinu jsem nečekal, ale že přijde doba čínská mi bylo jasné již od roku 2000. Impérium je na vzestupu. My je chtě či nechtě do jisté míry napodobujeme. Zda se z toho radovat nebo děsit, tak to je kapitola jiná. Ale nyní vidíme, že Čína se velice úzce napojí na Rusko…,” popisuje svůj pohled na dnešní globální dění ve společnosti profesor Stanislav Komárek.

* * * prof. RNDr. Stanislav Komárek, Dr. je český biolog, filosof a spisovatel; autor svébytných esejů, básník a romanopisec, etolog, antropolog, historik biologie a vysokoškolský pedagog. Zabývá se zejména dějinami biologie, vztahem přírody a kultury, humánní etologií, biologickou estetikou, dílem Adolfa Portmanna a Carla Gustava Junga.

* * * Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti.

Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky.