“Přeji si, ať jde lidstvo pozitivně cestou dobra dopředu.” Jaké složil symfonie? Jak vznikala symfonie Komenského? Jaké vyrábí nástroje? Jakou zažíváme dekadenci lidství? Jaké má zkušenosti s léčiteli? Jaká je dekadence umění? Jak začal hrát na hudební nástroje? Jak přečetl Labyrint světa a ráj srdce? Co jej přivedlo ke Komenskému? Jak objevoval duchovní svět? Kdo je Rudolf Steiner? Jak studovat kristologii? Jak založil soubor Musica Bohemica? Jak fungoval Plzeňský rozhlas? Co je kulturní dílna? Rozhovor s Jaroslavem Krčkem hudebník, dirigent, sbormistr a hudební skladatel. Prosíme, podpořte rozhovory, živé vysílání a rozvoj natáčení v regionech. Číslo účtu: 12122128/2010.

Staňte se členem klubu 🇨🇿INOVACE REPUBLIKY – podpořte pravidelně tvorbu a rozvoj vysílání v regionech:    / @inovacerepubliky  

Jak jsme řízeni? Máme vládu menšiny? Máme demokracii nebo oligarchii? Proč lidstvo zmaterializovalo? Jaký byl Havlův projev v Americe? Co nám říkají media? Proč jsme si natahali to nejhorší z kapitalismu? Proč je důležité sociální myšlení? Co říká J.A. Komenský? Čemu říkáme bůh? Co je Kristus? Jaký je rozdíl mezi Ježíšem a Kristem?Jaká je dekadence v umění? Proč by nemělo být umění pro obchod? Jake založil hudební soubory? Jak založil Krumlovský festival? Jaké složil symfonie? Proč hledat hudbu, která harmonizuje a nabádá k poznání? “Potřebujeme bytostně přátelství, dobrou práci a lásku.”

Natočeno v lednu 2024 v Lomnici nad Popelkou 💫🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů a diskuze na téma “vize z krize” nebo se staňte členem Inovace Republiky. Rádi bychom více natáčeli v regionech inspirace, příběhy a veřejné akce ve stylu moderovaného dialogu ke stále více polarizované společnosti. Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

* * *

Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti.

Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky

Inovace Republiky

60,2 tis. odběratelů