Jaký je proces vnitřního osvobozování? Jak každý z nás utváří realitu? Jak jsme zmanipulování? Proč byla záměrně vytlačena spiritualita? Jak se my všichni podílíme na tom v čem žijeme? Proč je čas jedno nekonečné teď? Co říkají vědecké studie? Proč kdo se bojí, tak se dobře ovládá? Proč je celý svět projevem jednoho vědomí? Kolik zrealizoval dokumentů? Je dokument výrazem pravdy?

Rozhovor s dokumentaristou Viliamem Poltikovičem, který mimo jiné natočil film Labyrint světa a ráj srdce – 14:09, absolventský film FAMU 1984, cena ČLF, účast na různých festivalech včetně Cannes. 🙏 Podpořte rozhovory, živé vysílání a rozvoj natáčení v regionech. Číslo účtu: 12122128/2010.

Staňte se členem 🇨🇿INOVACE REPUBLIKY – podpořte pravidelně tvorbu a rozvoj vysílání v regionech:

Viliam Poltikovič (* 28. února 1958 Znojmo) je dokumentarista a spisovatel, autor více než 120 dokumentárních snímků. Vystudoval Katedru dokumentární tvorby. Do roku 1989 pracoval jako skladník. Kontinuálně tvoří filmové dokumenty převážně s duchovní a cestovatelskou tematikou. Jeho žena Hana je spisovatelkou a fotografkou. Natočeno 24.května 2023 v Broumovském klášteře

💫🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů a diskuze na téma “vize z krize” nebo se staňte členem Inovace Republiky. Rádi bychom více natáčeli v regionech inspirace, příběhy a veřejné akce ve stylu moderovaného dialogu ke stále více polarizované společnosti. Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

* * * Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti.

Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky.