Proč je prioritou stabilizovat veřejné finance? Proč je potřeba národní ekonomická strategie? Proč nám bohužel chybí realizace? Jak může Čína převzít automobilový průmysl? Jaké má zkušenosti jako místopředseda vlády? Jak realizovat národní dialog a diskutovat vizi? Proč je potřeba podporovat podnikavost? Jak podporovat české know-how? Proč může být velkým problémem demoralizace? Jak vzpomíná na přípravu země do EU?

Podpořte rozhovory, živé vysílání a rozvoj natáčení v regionech. Číslo účtu: 12122128/2010. PRVNÍ ČÁST rozhovoru s doc. Ing. Pavlem Mertlíkem    • Vzdělávání a změny automobilového prů…   Staňte se členem 🇨🇿INOVACE REPUBLIKY – podpořte pravidelně tvorbu a rozvoj vysílání v regionech:    / @inovacerepubliky  

doc. Ing. Pavel Mertlík se narodil 7. května 1961 Havlíčkově Brodě je ekonom, bývalý ministr financí v letech 1999–2001 za vlády Miloše Zemana. V této vládě zastával také funkci místopředsedy (1998–2001). Po svém odchodu z vlády v roce 2001 působil do roku 2012 jako hlavní ekonom v bance Raiffeisenbank. Vyučuje na Institutu ekonomických studií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde se roku 1998 habilitoval. V letech 2004–2006 byl prezidentem České společnosti ekonomické. Od roku 2015 je rektorem Škoda Auto Vysoké školy.

Natočeno 15. května 2023 v Mladá Boleslav

🇨🇿 Podpořte přípravu rozhovorů a diskuze na téma “vize z krize” nebo se staňte členem Inovace Republiky. Rádi bychom více natáčeli v regionech inspirace, příběhy a veřejné akce ve stylu moderovaného dialogu ke stále více polarizované společnosti.

Číslo transparentního účtu: 12122128/2010. Do poznámky napište “DAR”.

* * *

Inovace Republiky – Snažíme se přinášet spolupráci při hledání nových cest, sdílení myšlenek a podporovat kreativní diskuzi, která má přispívat k většímu porozumění a jednotě mezi lidmi. Cílem je vytvářet otevřené prostředí, sdílet vize, inspirovat se a postupně tak vytvářet ideovou základnu k vědomé transformaci společnosti. Více informací, audio podcasty, newsletter, články, akce na www.inovacerepubliky.cz. Připravujeme knihu Inovace Republiky.