Nová série na téma dlouhověkost od Libora Pozníčka (cvičky) a Adama Novotného (vařečky). Orientovali jsme se podle takzvaných modrých zón a několika cvičicích protokolů. Spojením jednoduchých receptů a funkčního cvičení se vás tak pokusíme inspirovat tím nejefektivnějším, co současné poznání nabízí. Libor nám ukáže, jak na dlouhověkost přes fyzickou aktivitu, Adam na oplátku Liborovi uvaří jednoduché, ale komplexní bowly.

Pět dílů, pět nejlepších tipů na efektivní a udržitelné cvičení, pět tipů na chuťově i nutričně vyvážené recepty, které zvládnete za dvacet minut.

Řecko, Itálie, Kalifornie, Kostarika, Japonsko – co spojuje tato místa z pohledu dlouhověkosti?

V prvním dílu zabrousíme do Řecka a jeho okolí. Podrobně si představíme TGU, respektive turkish get up, respektive turecký vztyk. Komplexní cvik, který perfektně simuluje vstávání, zapojíte při něm celý pohybový aparát a můžete ho praktikovat kdykoli a kdekoli. Uvaříme si bowl s hummusem, kuskusem, tzatziki a marinovaným tofu. Připravit si ho stihneme za dvacet minut, abychom vám kladli co nejméně překážek a mohli jste si bowl připravit i ve chvíli, kdy přijdete unaveni z práce. Luštěnina bude královnou každého bowlu, chceme jí totiž navrátit historickou slávu, která čočce, fazolím a hrachu po právu patřila.

K videu vždy dotočíme také díl podcastu, kde si podrobně rozebereme vše z videa a více do detailu si představíme také konkrétní modré zóny.