V dnešním uspěchaném světě je velmi snadné uvíznout v každodenních starostech. Konec konců
mnoho lidí se cítí uvězněných v jejich životním stylu, který je absolutně nenaplňuje. Pokud patříte
mezi ně, možná se občas ptáte se, zda to, co děláte, je skutečně vaším životním posláním? Zde vám
představujeme 5 důležitých způsobů, které vám pomohou odhalit vaše opravdové životní poslání.

  1. Odstřihněte se od všech rušivých elementů
    Abyste mohli objevit skutečné poslání svého života, musíte se nejdříve dostat do úplného klidu bez
    jakéhokoliv rušivého elementu. Všichni jsme neustále bombardováni rušivými vlivy, které odvádějí naši pozornost od toho, na čem nám nejvíce záleží. Vždyť jen průměrný Američan zkontroluje svůj telefon přibližně 150x denně. Podle jiné studie stráví každý člověk přibližně 10 hodin a 39 minut denně sledováním nejrůznějších médií.
    Když jste neustále zapojeni do tohoto mediálního světa, je velmi těžké soustředit se na to, co je pro vás nejdůležitější. Potlačením rušivých faktorů se budete moci soustředit na to, co vás skutečně baví a tím tedy i na odhalení skutečného poslání vašeho života. Tím, že se těchto vlivů zbavíte nebo je velmi omezíte, uvolníte prostor pro to, abyste objevili, kdo skutečně jste a jakou změnu chcete ve svém životě udělat. Pomoci vám také může otázka, jaká hodnota, kterou můžete vytvořit, vám přijde jako nejdůležitější?
  2. Poznejte dokonale sebe sama
    Zásadním krokem k odhalení skutečného poslání vašeho života je znát dobře sama sebe. Každý jsme jiný, každý máme jiné vlastnosti, rozdílně silné stránky, dary a osobnosti. Každý z nás může světu nabídnout něco jedinečného. Jakmile objevíte své vrozené silné stránky, je důležité tyto silné stránky posilovat.
    Často, když se vám je podaří využívat, můžete mít větší dopad na své okolí, možná i na ostatní lidi a vše vám začne dávat smysl. Vaše činy tak konečně budou v souladu s tím, kým přirozeně jste.
    Při práci sami na sobě je důležité věnovat pozornost tomu, co vás rozzáří, na čem vám záleží a co se
    dotýká vašeho srdce. Pro co žijete? V čem vidíte skutečný smysl a co vám dělá radost? Soucítíte s
    nemocnými a rádi byste jim pomohli zmírnit jejich utrpení? Jste rozhodnuti vyřešit zanášení planety
    odpadky? Zamyslete se nad tím, co vás opravdu nabije energií a rozzáří? Pokud si tím nejste jisti,
    vytvořte si seznam 50 věcí, které vám v minulosti udělali velkou radost a 50 probíhajících věcí, které
    vám dělají radost nyní. Z nich vyberte několik těch, které vám připadají nejsmysluplnější. Lépe tak
    odhalíte to, co vás skutečně naplňuje.
  3. Opusťte svoji komfortní zónu
    Je snadné stěžovat si na to, že jsme demotivovaní a bez inspirace, když je každý den rutinou či dokonce každodenní dřinou. Jestliže necítíte silný smysl svého každodenního života, nebude to lepší ani zítra, ani za týden. Naopak, tento pocit bude sílit. Jediným řešením je změnit věci ve svém životě a vystoupit ze své komfortní zóny. Abyste se stali tou nejlepší verzí sami sebe a mohli žít lepší život, budete muset znovu a znovu vystupovat ze své komfortní zóny. A to není vše!
    Budete muset pravidelně experimentovat, abyste zjistili, jakou cestou se chcete vydat a čeho v životě
    chcete dosáhnout. Ve stavu, kdy jste nespokojení, můžete zkoumat svůj život znovu a znovu, ale dokud nevystoupíte ze své komfortní zóny a nepodniknete důležité kroky k tomu, abyste se dostali ke svému poslání blíže, budete se pravděpodobně i nadále cítit vyhořelí nebo při nejmenším nespokojení. Vystoupíte-li ze své komfortní zóny, abyste sloužili druhým, budete se cítit nejen naplnění, protože někomu rozjasníte den, ale také se o sobě dozvíte mnoho. Tím začnete odkrývat své skutečné poslání.
  1. Naučte se myslet ve velkém
    Příliš často se lidé brání tomu, aby začali skutečně žít a uplatnili svůj skutečný potenciál. Kladli jste si
    někdy otázku, jak by to vypadalo, kdyby například Matka Tereza řekla: „Jsem jen jedna jediná osoba.
    Není možné, abych sama pomohla chudým?” A co kdyby Walt Disney řekl: „Mám opravdu velký sen a je naprosto šílený, nemyslím si, že bych ho měl uskutečňovat, protože lidé do Disney Worldu stejně nikdy nepřijdou. Proč by měli, vždyť kdo jsem?”
    Vše začíná ve vašem smýšlení. Pokuste se žít svůj život nejlépe, jak jen to jde, co možná nejsmysluplněji, naplňte ho tím, co máte rádi a co vás baví. Můžete ovlivnit svět, jen je důležité věřit sama sobě a tomu, že je to skutečně možné. Pracujte na svém myšlení a schopnosti myslet ve velkém. Přemýšlejte o lidech, kteří to již udělali, přemýšlejte o tom, o co usilujete, a obklopte se takovými lidmi, kteří vás inspirují k tomu, abyste ze sebe vydali to nejlepší a dosáhli jste toho, čeho dosáhnout chcete.
  2. Každý den udělejte malé krůčky
    Nemusíte se sami odstěhovat až na vzdálený ostrov, abyste objevili své životní poslání. Také nemusíte hned zítra ráno napochodovat do kanceláře svého nadřízeného a oznámit mu, že končíte. To ani nedoporučujeme, přece jen každý potřebuje nějakou jistotu. Pusťte se do pátrání po svém životním posláním malými krůčky. Můžete začít tím, že každý den vystoupíte ze své běžné rutiny, abyste něco změnili.
    Pokuste se každý den trávit alespoň nějaký čas záměrným rozjasňováním světa, například pomocí
    někomu jinému. Postupně zjistíte, že tak prožíváte stále více a více naplňujících dnů a pocit každodenní dřiny bude minulostí.

Několik rad na konec, které vedou k objevení životního poslání:

  • Zkuste si vzpomenout na okamžiky, kdy jste se cítili nejšťastnější a nejuspokojenější. Vzpomeňte si
    na to, co jste v tu chvíli dělali.
  • Zvažte, co vás opravdu baví a co vám přijde jako výzva. To je dobrým indikátorem vašeho životního
    poslání.
  • Přemýšlejte o svých cílech pro budoucnost. Co byste chtěli v budoucnu dělat?
    Vaše odpovědi jsou důležité, protože v nich najdete odpovědi na to, co je vaším životním posláním.