Hlavním „tématem“ učení Feng Ren Shui je posilování energie člověka. Klíčem k našemu životu je energie – životní síla, díky které můžeme žít, mít pevné zdraví, být odolní vůči negativním vlivů zvenčí, vykonávat různé činnosti, dosahovat svých cílů a žít naplněný život. Tato síla také určuje délku našeho života.

Bez silné energie nemůžeme žít naplno. Nejsme schopni dobře vykonávat žádné činnosti, máme slabé zdraví a zkracujeme si také svůj život.

Abychom mohli o sílu své energie pečovat a posilovat ji, musíme nejprve vědět, jaká naše energie je a čím ji můžeme posilovat a co jí naopak oslabuje. Proto je prvním krokem k nastavení našeho života poznat svojí typologii a poznat tak kvalitu a formy naší životní energie. Tu má každý člověk jinou, protože každý člověk je jedinečný.

Posilováním energie se zabývali lidé odnepaměti. Existuje řada různých učení, rituálů, systémů, které lidem pomáhaly energii posilovat. Jedním z těchto učení je také Feng Ren Shui. Je to učení staré několik tisíc let a bylo využíváno v Číně hlavně pro vládnoucí představitele, hlavně pak pro císaře. V Číně tuto energii nazývají QI (čchi).

Ve Škole Feng Ren Shui se lidé učí o své vlastní životní energii a jak ji posilovat a udržovat kvalitní a silnou. Feng Ren Shui je systém práce se známými formami energie. Známe několik forem, díky kterým umíme s energií pracovat. Jedná se o dvě základní formy Jin a Jang, pět fází proměn Jinu a Jangu (Dřevo, Oheň, Země, Kov a Voda), 12 zvířat zvěrokruhu (Krysa, Buvol, Tygr, Zajíc, Drak, Had, Kůň, Koza, Opice, Kohout, Pes a Vepř), 28 Nebeských zvířat, 8 trigramů metody Ba Gua a 64 hexagramů Knihy proměn – Yi Jing (I Ťing).

Díky znalosti těchto různých forem energie si umíme vytvořit pro svůj život takové prostředí a příznivé podmínky, díky kterým svoji energii posilujeme a udržujeme její SÍLU. Pokud tedy známe svojí typologii, jaké formy energie jsou pro nás příznivé (a které naopak vyčerpávající), můžeme být sami sebou, žít svůj život a jít po své životní cestě a při tom stále posilovat svoji energii a využívat SÍLU své energie (QI).

Zjednodušeně můžeme říct, že SÍLU svojí energie poznáme podle toho, jaký máme přirozený talent a jaké máme silné stránky. Ty bychom měli celý život posilovat, rozvíjet, používat je v našem životě a tím tak maximalizovat potenciál. Tím můžeme prožít skutečně naplňují život bez ztráty energie.

Používejte i vy SÍLU své energie. Poznejte své energie, svůj přirozený talent a své silné stránky. Naučte se je posilovat a udržovat v maximální SÍLE. To vše se naučíte v Škole Feng Ren Shui.

Každý z nás má možnost využívat sílu své energie. Máme své silné stránky, náš přirozený talent, ale máme také slabé stránky. Často slýchávám, že bychom měli pracovat na posilování těch slabých stránek, abychom neměli žádnou slabinu. Ale to nejde. Když něco nemáme, nemůžeme to ani posilovat. Pokud nemám talent na hraní na hudební nástroj (např. nemám hudební sluch), pak si tento talent nevytvořím trénováním hraní. Jen si osvojím určité dovednosti, ale toto osvojení mě bude stát mnoho sil. A nakonec nikdy nebudu hrát tak dobře jako člověk, který hudební talent má.

Jaké máte silné stránky, jaký je váš přirozený talent se dozvíte v mobilní aplikaci Typologie osobnosti Feng Ren Shui. Tu si můžete stáhnout

Pro Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.masterapp.personalitytypology&hl=cs

Pro iPhone:

https://apps.apple.com/us/app/typologie-osobnosti-feng-shui/id1455344899?ign-mpt=uo%3D2