Po úžasném pobytu Panchakarma, kde jsem dopřála svému tělu ty nejlepší ozdravné procedury, jsem se rozhodla navštívit svůj milovaný Rádžasthán. Jedná se o centrální bohatý stát plný barev, naboženských rituálů, umění i chutných kořeněných jídel. Rádžasthán hraničí s pouští a v jižních hornatých oblastech se zároveň pyšní exotickou flórou. Je zemí paláců, chrámů, mužů s vytočenými vousy a krásných žen v barevných sárí.

Pobyt jsme začali v růžovém hlavním městě Džajpur návštěvou několika památek a chrámů. Obdivovali jsme velké slavnosti s přehlídkou velbloudích promenád v Puškaru, sami jsme se projeli na velbloudech v modrém městě Džódpuru. Cestu jsme ukončili ‚indickými Benátkami‘ v Udajpuru, městě umělců.

Pokud chcete své srdce také nasytit krásou nádherných paláců a maleb, obdivovat kamenickou práci, pestré ručně vyšívané látky, šperkařské dílny a zahrady, nebo se projet po dunách s velbloudy, pak právě Vám teď Rádžasthán otevírá náruč.

Majestátné pevnosti a chrámy se tyčí k nebi, na ulicích je slyšet hudba tamburín, pronikavá vůně koření Vám zamotá hlavu, barevně odění sloni přejdou přes cestu… Vychutnáte si místní chai, vyslechnete svůj osud od místního astrologa a koupíte si drahý kámen, protože rádžastánské kameny umí zázraky…

Trip to Rajastan

Nejlepší doba na návštěvu je od října do března, kdy jsou teploty příjemné.

Na příští rok jsem pro Vás připravila 14denní poznávací výlet s termínem 6.10 – 21.10. 2024, který zahrne důležitá města v Rádžasthánu a výlet ke slavnému Tádž Mahálu v Agře. V případě zájmu ráda poskytnu detailnější info.

Fotografie z předchozí cesty si můžete prohlédnout zde:

Jaipur a Pushkar

Ranakpurský chrám Jain a Sasbahu

Jodhpur

Poušť a venkov

Udaipur

Trip to Rajastan