V listopadu vládnou ty nejsilnější jinové energie celého roku. Můžeme je tak přirovnat k energii noci. Jsou to energie, které jsou nejvhodnější pro klid, odpočinek a celkovou regeneraci naší energie.

V listopadu vládne Vepř. Ten má rád, když se všem kolem daří dobře. Energie Vepře jsou velmi přátelské. Rád pomáhá ostatním, aby se jim dařilo dobře. Potřebuje mít pocit hojnosti a zabezpečení, kdy nikomu nic nechybí a všichni mají všeho dostatek.

Nacházíme se na konci ročního cyklu. Během roku jsme se měli snažit o vše pečovat tak, abychom na podzim sklidili a zpracovali co nejbohatší úrodu. A právě z této bohaté sklizně bychom se nyní měli těšit. A nejen to. Měli bychom mít všeho mírný nadbytek, abychom se mohli o tento nadbytek podělit s těmi, kterým se možná tento rok tak dobře nedařilo.

V listopadu bychom tak měli prožívat spokojenost s tím, co se nám letos podařilo. Uvědomte si tedy co nejvíce, co se vám letos opravdu podařilo, v čem jste měli úspěchy, co vás nejvíce potěšilo a co vše jste v letošním roce získali.

Pokud se vám skutečně dařilo dobře, podělte se o svůj úspěch s ostatními. Pokud máte něčeho víc, než sami dokážete spotřebovat, rozdejte to všem, kteří o to budou mít zájem. Nekoukejte na „zisky“. Nemáme rozdávat pro to, abychom z toho něco měli. Máme rozdávat pro to, že to ostatním pomůže. A odměnou vám bude krásný pocit, že jste někomu pomohli. Právě tento pocit Vepř miluje.

Vepř potřebuje vědět, že je potřebný, že ho jeho okolí potřebuje. Proto se snažte pomáhat těm, kterým pomoci můžete. Ale na druhou stranu také žádejte o pomoc ostatní. Právě v listopadu by měla vládnout energie pomoci obecně, tj. všem by mělo dělat dobře, když někomu pomohou, tedy i vám.

Buďte ale opatrní v odmítání pomoci. Vepř si to často bere velmi osobně, když jeho pomoc někdo odmítne. A protože s Vepřem vládne velmi hluboká jinová Voda, může z toho mít opravdu velmi nepříjemné pocity.