V červenci jsme měli využít Mezidobí Země k tomu, abychom si uvědomili svoji současnou realitu a začali přemýšlet o tom, co a jak udělat, abychom maximalizovali svůj potenciál v tomto roce.

V srpnu přichází vláda Opice a ta nám dodává chytrost. Opice často v každé situaci hned ví, co a jak udělat, aby z toho byl co největší prospěch. A toho bychom měli v srpnu co nejvíce využít.

Proto se v srpnu zaměřte na všechny své možnosti, na celý svůj potenciál – ať již osobní, rodinný či v rámci podnikání své firmy. Svůj potenciál se snažte kvantifikovat – kolik čeho můžete ještě letos dosáhnout. Ale buďte realističtí. Nedělejte si příliš nadhodnocené představy či plány. Opice to hned vycítí, bude vědět, že je to nereálné a do realizace takových plánů se jí vůbec nebude chtít. A výsledkem bude to, že ve finále neudělá vůbec nic.

Naopak, když budete mít reálný pohled a reálné představy, pak vám Opice pomůže tyto reálné plány realizovat. V srpnu je období Kovu a to je detail. Proto bude důležité, abyste měli detailní obrázek toho, co máte k dispozici, jaké jsou vaše možnosti a příležitosti a jak je využít. Nechte Opici, aby pro vás vymyslela, jak to uchopit a zpracovat tak, aby z toho byl maximální užitek, výnos.

Opice umí s detailem pracovat a dokáže vymyslet detailní plán řešení. A přesně takový detailní plán pro naplnění vašeho potenciálu byste si měli připravit. Budete ho totiž nutně potřebovat v září, kdy bude vládnout Kohout a ten bez detailního zadání neumí pracovat. Takže pokud chcete využít energie září, potřebujete takový detailní plán mít.