Prázdniny a dovolené jsou v srpnu stále v plném proudu a tak můžeme využít energie Opice, která v srpnu vládne i pro posílení energie naší rodiny. Jak již víme, Opice má ráda hry a zábavu. Proto bychom si právě hry a zábavu měli co nejvíce užívat i v rámci rodiny.

Pokud v srpnu trávíte svoji rodinnou dovolenou přemýšlejte o tom, jaké aktivity vás a vaši rodinu co nejvíce baví a ty se snažte zakomponovat do svého plánu na dovolenou. Opice se opravdu nerada nudí. To bývá velmi nepříjemná a pak hrozí různé konflikty, které mohou celou dovolenou pokazit.

Bylo by proto dobré, kdybyste si dovolenou naplánovali jako celá rodina. Umožněte všem členům rodiny, aby si k plánu dovolené řekli sami, co chtějí, co by se jim líbilo, co by chtěli zažít. V plánu se pak snažte všem vyjít vstříc. Můžete se na některých aktivitách shodnout, protože baví všechny členy rodiny, nebo můžete dovolenou naplánovat tak, aby si každý užil to, co má rád.

Rozhodně se snažte vyhnout tomu, aby plán byl „proti srsti“ někomu z členů rodiny. Ten by pak svoji nevoli mohl dávat patřičně najevo po celou dovolenou a tím ji celé rodině zkazit. A Opice dokáže svoji nevoli dávat najevo opravdu hodně nepříjemně. Takže místo příjemné dovolené můžete mít zkaženou náladu a těšit se, až dovolená konečně skončí a to by byla škoda.

Každopádně byste si na dovolené měli užít co nejvíce zábavy a co nejvíce se bavit. Nesnažte se ostatní do ničeho nutit. Pokud již k nějakému konfliktu dojde, snažte se ho řešit hned, jinak se může protáhnout na celou dovolenou a může se projevit i po skončení dovolené a pokazit tak vztahy v rodině.