Jste stále v poklusu? Moc dobře víte, co je nervozita? Potýkáte se s chaosem? Takový život není životem, ale přežíváním. Chtělo by to trochu klidu. Poradíme, jak ho nají uvnitř sebe sama. 

Ukočírujte myšlenky 

Dostat se  do svého nitra není zas tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zvlášť v  dnešní době, kdy na nás z všech stran útočí všemožné vjemy, informace, zajímavosti. A nám se hlavou honí jedna myšlenka za druhou. Dejte jim řád, abyste nepřelétali z jedné ke druhé. Nedejte jim šanci. Jak na to? Zkrátka jim nedávejte „obživu“. Jak? Prostě jim nevěnuje pozornost. Jakmile jedna přiletí, pomyslně ji zahoďte do koše.

Zacvičte si

Rozhýbejte svoje tělo. Prokrví se organismus a probudí se hormony štěstí. Jakýkoliv pohyb se počítá. Ať už je to klidná jóga, svižná chůze nebo namáhavé cvičení. Dělejte, co vám přináší radost. Ta se pak odrazí ve vašem nitru.

Pozorujte 

Nemyslíme tím špehování kolemjdoucích nebo sledování sousedů dalekohledem. Pozorujte, co se děje u vás osobně, co se odehrává ve vašem těle. Jak proudí energie, kde co bolí, kde cítíte příjemné pocity. Kde se usídlilo napětí… Nepříjemné pocity rozpouštějte. Nechte je odejít. Vše sledujte z nadhledu. Jako byste byli letadlo nebo pták, který vše sleduje z výšky. Najednou vám začnou potíže připadat daleko menší, banálnější. 

Dejte na intuici

Věřte vlastní intuici. Máme ve zvyku vše řešit rozumem. Ale co říká naše srdce? Jděte za jeho hlasem. Zatímco mozek často selže, srdce nikdy nezklame. Důvěřujte sami sobě a nechte se vést. Právě tam najdete pravdu. Mluvte se svým nitrem a ptejte se, co potřebuje? Ono vám odpoví. 

Vděčnost

Projevte vděčnost. Buďte vděční za to, co máte, za své zdraví, za to, že se můžete hýbat, že máte rodinu, přátele, práci… Sepište si seznam všeho, co vás těší, co vám dělá v životě radost a buďte za to vděční. Kdykoliv je vám smutno, tak si svůj seznam projděte a připomeňte. 

Přijímejte

Jsou události, které nemůžeme změnit, ovlivnit a musíme si prožít i bolesti. Přijměte je. Vezměte je jako věci, které vás posouvají vpřed, učí vás a dávají vám nové zkušenosti. Zpětně poznáte, že vás těžkosti posílily, poučily a daly vám nové zkušenosti.