Se srpnem přicházejí první energie Kovu, který nám bude vládnout celý podzim až do příchodu zimy v listopadu. S Kovem nám bude v srpnu vládnou Opice. O té se říká, že je to nejchytřejší zvíře zvěrokruhu a myslí především na sebe. To, že myslí především na sebe je ale míněno v dobrém slova smyslu. Nejde o sobectví ale o to, abychom si dokázali pro sebe získat co nejvíce energie a mohli díky tomu být prospěšní ostatním. Je to podobné, jako např. v letadle, kdy si nejprve máme nasadit kyslíkovou masku sobě a teprve potom svým dětem.

Opice tak má zaručit, abychom mohli co nejlépe fungovat dál, v budoucnosti. Svojí chytrostí dokáže vše vymyslet tak, aby to bylo co největším přínosem, aby vše co nejlépe fungovalo a mělo to hlavně pozitivní dopad na budoucí výsledky.

I proto bylo důležité, abychom co nejvíce využili tzv. Mezidobí Země v červenci. V Mezidobí Země jsme se měli zamyslet nad tím, co všechno se nám v tomto roce podařilo, co nás ještě čeká v druhé polovině roku, abychom věděli, jak máme pokračovat dál, aby naše celoroční snažení přineslo co nejlepší výsledky.

Pokud jsme si tedy udělali v červenci „inventuru“, pak nyní v srpnu Opice přesně ví, co má k dispozici a s čím může pracovat, aby vymyslela, jak toho co nejvíce využít.

Nejde však jen o konec roku. Opice by měla vymýšlet vše tak, aby výsledky letošního roku byly co nejlepším základem pro úspěch v roce 2024. Měli bychom mít na paměti, že v roce 2024 bude vládnout Dřevěný Drak a o Drakovi se říká, že je to nejsilnější a nejmocnější zvíře zvěrokruhu. Proto v příštím roce se nám může podařit udělat opravdu něco velkého z toho, co se nám dařilo v roce 2023. Takže uvažujte hlavně o tom, jak využít vaše výsledky v roce 2023 k tomu, aby byly ještě lepší v příštím roce. Energie vám s tím budou rozhodně pomáhat.