FENG SHUI ÚNOR 2024:

V únoru nám bude vládnou Tygr. Jeho energie jsou velmi razantní, průrazné a mají nám pomoci „prorazit“ v novém roce 2024 (energie Dřevěného Draka, který roku 2024 vládne začíná 10.2.).

S energií Tygra začíná v roce vládnout také energie Dřeva. Ta nám umožní nové začátky a skutečné vykročení do nového roku. Dřevo zaručuje začátek růstu jangových energií v roce a ty vše aktivují (Jang = aktivní energie). Měli bychom tedy postupně vycházet z pomalých (ospalých) energií zimy, které vládla Voda a začít být opravdu aktivní.

Všechny energie nastupují postupně, tj. i my bychom neměli udělat náhlou a silnou změnu hned, to by mohlo být hned z počátku vyčerpávající. Tak, jako se před nějakým sportovním výkonem musíme nejprve pomalu rozhýbat, tak i v nástupu do aktivních energií roku bychom měli být opatrní a naši aktivitu zvyšovat postupně.

Energie Dřeva a Tygra jsou velmi agresivní. Je to z toho důvodu, aby se nové energie „probudily“ a mohly začít růst (viz např. klíčení rostlin) a mohly si prorazit cestu. I z toho důvodu musíme být opatrní, aby nás tyto energie hned na počátku roku neoslabily. Všichni známe termín „jarní únava“. Ta se dostavuje právě pro to, že nás síla nových energií hned přemůže. Je to v případě, kdy jsme nedostatečně regenerovali své energie v průběhu zimy. Období zimy má stejné energie jako noc a ta je určena ke spánku, kdy se regeneruje naše energie a získáváme novou sílu do dalšího dne. Stejně tak v zimě bychom měli získávat energii do nového roku.

I když bychom měli být na začátku roku opatrní, měli bychom do nového roku vstoupit s maximální rozhodností. Jak říká Denzel Washington: „Without commitment, you will never start, without consistency you will never finish.“ (Bez závazku/rozhodnutí nikdy nezačnete, bez důslednosti nikdy nic nedokončíte.) A právě sílu k tomuto rozhodnutí nám dává sílu Tygr, který v únoru vládne. Využijte jeho sílu a vstupte do nového roku s maximální ROZHODNOSTÍ.